Noaptea bibliotecilor

de Marchidanu Iustin, cls. a VIII-a A

Sambata, 1 Octombrie 2011 s-a desfasurat noaptea bibliotecilor in Bucuresti, dar si in tara.

Alaturi de doamna diriginta Zina Bujor am fost si noi , clasa a VIII-a A intesiv engleza, la acest eveniment. Am hotarat sa mergem la Biblioteca Centrala Universitara si la Biblioteca Nationala.

Biblioteca Centrala Universitara (prescurtat BCU) ne-a intampinat cu un spectacol de teatru: “Muzicantii din Bremen”.  Chiar daca nu era specific varstei noastre, (fiind pentru copiii din ciclul primar) spectacolul a fost interesant, dar si amuzant. Alaturi de un ghid al bibliotecii am facut un tur al acesteia, care pe multi dintre noi ne-a impresionat puternic. Biblioteca ascundea doua milioane de carti scrise in toate limbile, tablourile, peretii si mobilierul iti creau sentimentul ca te afli intr-un sanctuar al cartii. In alte incaperi modernismul si in special internetul existent te trezeau din atmosfera de basm. O parte a cladirii arata exceptional, facand sa nu para ca am fi fost in Romania, lucru observat si de un coleg de al nostru care a intrebat ironic “daca mai suntem in tara”.

Apoi am plecat spre Biblioteca Nationala. Acolo spre uimirea noastra un domn ne-a spus ca vrea sa regizeze un videoclip cu noi toti,iar noi nu aveam cum sa-l refuzam,asa ca am fost filmati cantand melodia Guess Who-“Tot mai sus”.

Am participat la un atelier de creatie, unde cativa dintre colegii mei si-au aratat” indemanarea” creand figuri origami, iar altii desenand caricaturi alaturi de mine. Intr-o camera a biblotecii se sustinea un concert de chitara clasica, iar in alt colt copiii navigau pe internet. Gaseai tot ce-ti doreai pentru a te relaxa in totalitate.

A fost o dupa–amiaza extrem de placuta si interesanta, dar intrucat s-a ivit luna putem spune ca a fost ”noaptea bibliotecilor”.

     
     
     
     
   
   

Leave a Reply