Ziua Limbilor Europene

de Iustin Marchidanu, clasa a VIII-a A

Sâmbătă, 22 octombrie 2011, la Institutul Cultural Roman şi la Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso” s-a desfăşurat Ziua Limbilor Europene.

Alături de doamna dirigintă Zina Bujor am fost şi noi, clasa a VIII-a A intesiv engleză, la acest eveniment.

La ora 12:30 am ajuns la Institutul Cultural Român pentru a participa la activităţile în limba engleză. Înainte de a începe cursurile, am aşteptat într-o încăpere în care puteam să răsfoim diferite broşuri şi să luăm steguleţe cu Italia sau Anglia.

Odată intraţi în sală în care avea să se desfaşoare acţiunea, fiind foarte mulţi, am fost împărţiţi în 4 grupe pentru a participa la activităţi. Organizatorul era profesor de limba engleză din Marea Britanie şi ne-a spus că va face cu noi un joc în limba engleză cu premii. Jocul era foarte simplu: în faţa noastră se afla o tăbliţa pe care erau lipite bileţele pe 4 rânduri. Sub fiecare bileţel se afla ori o bombă ori un punctaj. Dacă o echipă nimerea bomba, toţi membrii trebuiau să se ridice şi să cotcodacească timp de 30 secunde. Întrebarile au fost foarte diversificate, existând astfel atât probe de cântat cât şi de cultură şi civilizaţie britanică. Alături de echipa mea, am câştigat concursul cu scorul de 200-190 puncte. Toţi am primit câte o insignă şi un pix drept premiu.

Am traversat strada şi am ajuns la Institutul Italian, unde se desfăşura un curs în limba engleză despre cuvinte din limba engleză, care au pătruns în limba română acolo unde limba noastră nu are termenii necesari. Am primit apoi o fişă pe care se afla un text, iar în spaţiile cu linii punctate trebuia sa punem cuvintele pe care le folosim în limba română, provenite din engleză. Jocul a fost foarte distractiv, iar toata lumea a reuşit să termine textul în mai puţin de 5 minute.

Am mers apoi  la “Târgul Kilipirim”, de la Sala Dalles, unde diferitele edituri din Bucureşti şi-au expus cărţile, preţul acestora fiind puţin redus. Erau o mulţime de cărţi din toate domeniile, una mai interesantă că cealaltă. După o ora de răsfoit printre cărţi, am plecat înapoi către şcoala, bucuroşi că am avut parte de o după-amiază foarte relaxantă, dar şi foarte educativă în acelaşi timp.

       
       
       

Leave a Reply